Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

6e GP Rik Van Looy : 170 sterke beloften brengen spektakel, erelied voor Keizer Rik (90)

Herentals Zeemanskoor met Keizerslied

Aan het historische gemeentehuis Westerlo stonden vanmiddag onder een stralende zon 170 enthousiaste belofterenners aan de start voor de 6e GP Rik Van Looy.  Fiere Keizer Rik himself, ondertussen 90,  gaf met de GP-vlag de aanzet van de koers.

 

De Grote Prijs Rik Van Looy blijft ieder jaar een stevige koers van meer dan 180 km door de Kempen en Neteland. Het parcours brengt de renners langs Noorderwijk, Wiekevorst (kasseistroken), en de aankomst ligt op de Grote Markt Herentals.  De winnaars versieren vaak een profcontract. Kortom, elke belofte en elite zonder contract staan ieder jaar scherp om de GP Rik Van Looy op hun palmares te schrijven.

 
6e GP Rik Van Looy top 3 : winnaar Simon Dehairs (BE) (Alpecin-Deceuninck),  2e werd Davide Bomboi (BE) en 3e Tim Torn Teutenberg (DE).
 
 

Hertals Zeemanskoor met indringend Keizerslied voor Rik

 
In de koerscafé-tent bracht het bekende Hertals Zeemanskoor olv. Michel Van Kerkhoven een sublieme ode aan Rik met een indringend 'Keizerslied'. De meervoudig wereldkampioen keek glimlachend dat het zeer goed was. (foto boven)
Het speciaalbier ''De Keizer van Herentals" van brouwerij Jorge Leysen mocht op de Markt niet ontbreken.  Met deze haast tropische temperaturen ging het lokaal ambachtelijk gerstenat vlot van de hand, ook bij de VIP's.
 
 

Pieter Van Genechten : "Zeer vlotte topeditie, dank aan de zowat 450 vrijwilligers" 

 
"Het werd een zeer vlotte topeditie", zegt een tevreden organisator Pieter Van Genechten.   "Natuurlijk bracht de stralende zon bij iedere supporter vandaag extra vreugde in het sporthart.  Dank aan al onze ca.  450 medewerkers inclusief politie, Rode Kruis, seingevers...    Volgende week beginnen we al met voorbereiding van de 7e GP Rik Van Looy 2025."
 
 

Luc en Marcel De Voeght co-organisatoren : 'Een heel jaar voorbereiding met een heel tof team'

 

"Het is ook vandaag mede door het zonnig wielerweer een succes geworden dankzij de maandenlange inzet van ons heel tof team met zo'n 450 vrijwilligers", reageren de meer dan tevreden Luc De Voeght, financiëel manager van de GP en co-organisator Marcel de Voeght (DOMO).  "Onze VIP-formule met meer dan 150 gasten was al maanden uitverkocht. Het blijft een ideaal netwerkmoment.   En, zeer belangrijk binnen een mega-organisatie, we mogen rekenen op een scala van zeer trouwe sponsors die Rik Van Looy een zéér warm hart toedragen. Volgende editie 2025 wordt onze 7e GP.

Ook een speciaal dankwoord aan beide lokale besturen Westerlo (burgemeester Guy Van Hirtum) en Herentals (burgemeester Mien Van Olmen), en hun beide schepencolleges, voor hun onmisbare medewerking.  Natuurlijk gaat ook een pluim naar politie Neteland, het Rode Kruis en de vele seingevers.

En  Rik heeft in heel de EU nog een pak fantastische supporters. Zeker weten!", besluit Luc De Voeght.

 

Keizer Rik : "Dank allemaal!"

 

De centrale feesteling Keizer Rik (90) - bescheiden zoals hij blijft - dankte de organisatoren met een kort woordje : "Veel dank allemaal, dit was vandaag weer een grandioze organisatie, met talentvolle belofterenners uit de hele wereld.  Alle eer om de hulde van de renners op het podium te doen, gaat naar m'n kleinkinderen en kinderen."   Beeldverslag op Eurosport zondag om 11.30u -- foto's P. Van Genechten & GP-team / NNieuws - later meer.

6e GP Rik Van Looy top 3 : winnaar Simon Dehairs (BE) (Alpecin-Deceuninck),  2e werd Davide Bomboi (BE) en 3e Tim Torn Teutenberg (DE).

6e GP Rik Van Looy top 3 : winnaar Simon Dehairs (BE) (Alpecin-Deceuninck), 2e werd Davide Bomboi (BE) en 3e Tim Torn Teutenberg (DE).

Gemeentehuis kasteel Westerlo : idyllische startplaats GP Rik Van Looy

Gemeentehuis kasteel Westerlo : idyllische startplaats GP Rik Van Looy

Herentals Zeemanskoor met Keizerslied

Deel dit artikel